onsdag 26. februar 2014

Ventebilde

Gullet mitt fylte 4 år i helga og vi feiret henne i to dager sammen med familie og venner. Bursdagen har hun ventet på, drømt om og telt ned til i månedsvis. Og når dagen endelig kom var det timene fra hun sto opp og til gjestene kom som var lengst. Det er kjedelig å gå rundt å se på mens vi voksne lager mat, støvsuger og sveiper over alt med jif sprayen. Hvor mye er klokka? Kommer de ikke snart? blir spurt om sikkert tusen ganger. Når alt endelig er i boks og andre vil ta seg en velfortjent kaffe og fem minutter før gjestene kommer, da vil jeg ta bilder. Av den vakre, store jenta mi i den nydelige kjolen og av bordekking og pynt. Det hører med når man er interiørkoko. Og når jeg satt meg ned for å se på bildene sent på kvelden så jeg at jeg i år igjen hadde fått knipset noen ventebilder av jenta mi. Bilder der hun har gitt opp litt, titter tomt ut i lufta, tvinner kjolen og sparker av penskoa. Tenker sikkert at de gjestene de kommer aldri. Og jeg elsker disse bildene. Har akkurat de samme bildene fra de tre foregående bursdagene hennes og det har kanskje blitt en ubevisst tradisjon. 



Er det ikke herlig?
Man kan jo nesten kjenne spenningen og oppgittheten på en gang.
To min. etter dette bildet kom heldigvis gjestene og all venting var glemt.





Nå er det ett år til neste gang










onsdag 19. februar 2014

Sykdomsprat


En symbolsk blomst går idag til alle dere som lever med kronisk sykdom, og som til daglig sliter med smerter og plager. Dere er tøffe! Jeg har fått en smakebit av dette, etter måneder med sykdom som har tatt sykdom, null energi og overskudd til de jeg vil være mest sammen med. Utsettelser, avtalebrudd og skuffelser har nå blitt en del av hverdagen og jeg er så lei. Nå ønsker jeg meg sol, vår og energi. Utedager, løv som spretter og lettere klær.
Bihulebetennelsen som nå sitter i skal bli den siste på lang tid!




 Det eneste som har gitt meg og gir energi er interiørinteressen.
Pynte opp med noen blomster, style noen bilder eller lage et blogginnlegg. Driver jeg med det jeg elsker mest da får jeg litt påfyll i det minste. Et stort smil etterfulgt av jubel kom her om dagen da jeg oppdaget av jeg hadde kommet til NIB finalen den måneden her! Helt utrolig spør du meg og så utrolig gøy!
Dette har jeg bare drømt om før.
Har du lyst å se bidragene og kanskje stemme på meg så kan du gå inn HER .


Fin onsdag ønskes dere som titter innom!










lørdag 15. februar 2014

Kjærlighetens dag er hver dag

Håper dere har hatt en fin uke. Både med morsdag forrige helg og Valentines day igår. Det er koselig med sånne små merkedager hvor man kan vise hvor mye man setter pris på de rundt seg. 
Vi mødre er jo hverdagsheltene som får hjulene til å gå rundt i en hektisk hverdag. Og det er definitivt verdt alt strevet når små tassende tær kommer inn i senga på morgenen, med øyne som glitrer, kake på fatet og en tegning i hånda. Da blir man så rørt og stolt over de fine små som gjør alt for å glede mammaen sin.

















  


Dagen igår har ikke like sterke tradisjoner og minner for meg, da den ikke har blitt feiret her i så veldig mange år. Men det er så klart koselig med en ekstra dag i kjærlighetens tegn. Å få romantisk kort og blomster fra kjæresten er jo aldri feil. Men jeg syns det er enda koseligere med de små oppmerksomhetene i hverdagen når man ikke forventer det, men kanskje trenger det mest.



 At han kommer hjem med favorittbladet en regnværsdag,
et brett sushi når jeg ikke føler meg helt i form, eller bestiller fotpleie når jeg ikke tar meg råd til det selv. Det er sånne ting som gjør hverdagene litt lysere og hver dag en dag i kjærlighetens tegn.

Jeg så en bekjent hadde lagt ut bilde på insta igår. Hvor hun hadde skrevet teksten til sangen Amazed på speilet på badet. Det var sangen til henne og kjæresten, og nå klarte hun ikke vaske det vekk. Syns det var så søtt gjort. Klissete? Ja. Men veldig søtt :)



Jeg har vært i elendig form veldig lenge, og har ikke fått vært oppmerksom hverken mot kjæreste eller barn. Så når jeg var litt bedre igår og fikk bakt litt til de kom hjem, føltes det veldig bra.
Ikveld skal vi ut å spise, bare vi to, og det er veldig lenge siden sist.
Håper formen holder seg, for nå gleder jeg meg til litt kvalitetstid med min kommende mann.



Håper dere også får en helg fylt med kjærlighet og glede.











mandag 10. februar 2014

Kanskje verdens beste kjeks

Vel overstått morsdag alle fine mammaer!
Og hva er vel bedre i den anledning enn å starte uka med noen deilige kjeks. 
Det er en stund siden jeg har lagt ut en oppskrift nå, da formen har vært så som så en stund. 
Men jenta mi elsker å bake
og i helga bakte hun disse banan,kokos,havregryn,mørk sjokolade kjeksene med litt hjelp, 
og de ble så klart supergode med alt det gode oppi! 


 Til 20 kjeks trenger du:


50g romtemperert smør


100g kokosblomstsukker (eller brunt sukker)

1 egg

1 stor banan, most 

1ts bakepulver

200g speltmel
100 g kokos

100g havregryn

100g grovhakket sjokolade
Bland smør og sukker lett og luftig. Tilsett egg og pisk videre. Rør inn bananen. Bland bakepulver, speltmel, kokos og havregryn sammen og rør inn i deigen. Brett inn grovhakket sjokolade.
Bruk en iskremskje til å lage like store mellomstore kuler og plasser de på et bakebrett dekket med bakepapir. Sett i forvarmet ovn (180 g) og stek 10 minutter til de er gyldne.
Kos dere!

Tusen hjertelig takk for alle kommentarer på tapetinnleggene.
Det er så koselig med alle tilbakemeldinger på huset vårt som vi bruker så mye tid på å få fint.
Tapet er gøy og det er masse bra inspirasjon inne hos NIB nå.
Titt også innom instagram, der heter jeg @hverdagslykkelise.

Ha en nydelig fin ukesstart!









tirsdag 4. februar 2014

Jenterommet under skråtaket

Enda litt mer tapetinspo fra meg. Denne gangen fra jenta vår sitt rom. Det måtte enten blitt helt nøytral tapet på barnerommene eller en nostalgisk som denne. Ingen disneytapet eller neonfarger, så lenge mor får bestemme. Dette er en skatt av en tapet syns jeg med de nydelige Peter rabbit figurene fra Jane Churchill.








Det er panelplater i taket og grå tarkett på gulvet. Også synes jeg det er så koselig å ha barnesengene under skråtaket .
Barnerommene er nok de vanskeligste rommene å innrede syns jeg,
med tanke på oppbevaring. Vil ikke ha plastkasser med leker og syns det er vanskelig å finne fine barnemøbler. Har du noen tips så del gjerne. Tipper vi må finne noen gamle heltremøbler som vil passe inn her.


Deltar i NIBS tapetutfordring denne måneden
med nok et innlegg....(og skulle gjerne lagt inn fler...)
For flere bidrag klikk deg inn her









mandag 3. februar 2014

Tapetinspirasjon

Månedens utfordring hos NIB er selveste høydepunktet i bloggingen syns jeg.  Da samles all den beste inspirasjonen i interiørnorge på et sted, rundt et tema. Man finner så mange fine bilder fra veldig forskjellige hjem og stilarter. Elsker å klikke meg igjennom innleggene, og det blir nok ikke noe mindre spennende denne måneden, da temaet er tapetinspirasjon.
Jeg elsker tapet og vi har det i alle rom, unntatt på badet.
Vi har flere tapeter fra Borås sine kolleksjoner, da de gjenskaper tapet som er funnet i gamle hus og slott, og det passer godt inn her hos oss. 
Blått og hvitt går igjen. Som kjent, mine to favoritter!




 Jeg håper det også denne måneden er lov til å bidra med to innlegg, da det ikke er lett å bestemme seg når man har mange tapetserte vegger.

For masse fin inspirasjon, klikk deg inn her.