søndag 26. oktober 2014

DIY kvistramme

Naturlig pynt er vi veldig glade i, og det har blitt mange turer i skogen i høst. 
Da har vi med kurven og plukker med oss mose, fine blader og kongler. 
Idag fant vi tre søte, små juletrær. To står i potter ute på trappa
og en sprer godlukt på kjøkkenet.




 Idag hadde jeg lyst til å lage en ramme til et av favoritbildene fra
bryllupet. Noen kvister og litt blomstertråd var alt som skulle til.
Her tror jeg også det ville være fint med tykkere kvister og drivved.
Man trenger jo ikke glass til en fin ramme.








 Lyng, kongler og kvist er en fin kombinasjon
og ga meg akkurat den effekten jeg ville ha til dette bildet.

Nå skal vi varme oss med gryte av langtidskokt villsvin
og masse deilige rotgrønnsaker.
Kos dere med avslappende søndagsliv alle sammen.





fredag 24. oktober 2014

Vårt norsksardinske bryllup

Det er tusen måter å gifte seg på.
Her kommer vår måte, vår drøm.
Landlig, avslappet, varmt, romantisk, god stemning,
alt dette og mere til fikk vi oppfylt da vi inviterte med oss familie og venner 
for å gifte oss på vakre Sardinia.
Helt fra starten har flinke Eirinn i Sardinia reiser 
hjulpet oss med alt av forberedelser fra A til Å.
Vielsen fant sted i en liten katolsk kirke med en norsk prest 
og det ble akkurat slik vi hadde drømt om på forhånd.
Vi var redd det skulle bli noen dødpunkter og hadde alliert oss med gjester som hadde lagd quiz, leker og sanger. Det ble en morsom fest og vi var de siste som gikk å la oss kl fem på morgenen.
Da tok den siste våkne gjesten å avsluttet hele moroa med et nattbad i bassenget...
med festkjolen på.



Jeg hadde prøvetime hos frisør i Olbia noen dager før bryllupet og på selve dagen kom hun til hotellet. Da var det nerver, skravling og champagne med forloveren min mens vi ordnet oss.






Buketten gikk i mørkrosa, grønt og hvitt.
Jeg liker det fargerikt mot alt det hvite og lyse i et bryllup.
Og minst mulig oppsatt og kunstig.






Vi hadde en flink fotograf som fulgte oss hele dagen og jeg elsker
alle disse situasjonsbildene. Syns de er mye mer levende og ekte
enn de som er oppstilt. Han har fått med alle gjestene og alle små, 
minneverdige øyeblikk.





Jenta vår tok rollen som brudepike veldig alvorlig og hadde snakka mye om dagen på forhånd. Hun hadde kurven full av store roseblader, men la ett og ett forsiktig ned på gulvet.
Bak kommer vår flotte nevø og niese som ringbærer og brudepike.





"You may now kiss the bride"





Lokale musikere spilte og sang i kirken, og vi hadde piano istedenfor orgel.
Det var rørende og skapte så fin stemning.
Her danser vi ut av kirken til Beatles sin "All you need is love"
til et ventende risregn.




Vi er så glade for at så mange kom helt til Sardinia for å dele dagen med oss, 
og vil ble 32 stykk rundt bordet. 
Etter vielsen dro vi ned til stranda for lunsj, sjømatrisotto, vin
og fotografering på stranda.





Endelig kunne vi senke skuldrene og bare nyte dagen vi også,
etter måneder med planlegging. 





Det fristet litt for mye med den deilige stranda for de minste gjestene, og det var deilig å få av seg finstasen litt.
 Og is, det er det heldigvis ubegrensede mengder av i et bryllup.





Syns det var så fint at vi fikk flere forskjellige locations til brudebildene. 
Her med Tavolara øya i bakgrunn, som vi senere  var med på båttur ut til.
Her ruslet vi rundt på stranda i vanvittig vind, blant masse 
badegjester som knipset bilder. Forloveren min var smått
bekymra for å få med noen i speedo på bildene.




Etter lunsj dro vi tilbake til landhotellet Borgo de campagna,
som vi alle bodde på og som også var stedet for bryllupsfesten.
Her hadde Eirinn og hennes kollegaer pyntet et nydelig bord
og vi fikk servert mange retter med deilig sardinsk mat.
Det var først en mengde forskjellige forretter, før vi fikk tre
forskjellige pastaretter på bordet. 
Til hovedrett var det grillet pattegris og rosmarinbakte grønnsaker og poteter.
Før vi avsluttet det hele med pannacotta og bær.







Mange morsomme bilder og vi måtte utsette bryllupmiddagen litt,
for lyset var helt fantastisk å ta bilder i. Akkurat i det sola var på vei ned bak fjellene, var det magisk stemning.





Vakra vår ville være med der det skjedde, og klarte å snike seg med
på mange bilder. Det var veldig gøy å krype under kjolen,
så hun er også med på flere bilder selvom hun ikke syns.
Men det var ikke bare hun som krøp under kjolen,
men også gresshoppene likte seg under det hvite stoffet.






Også ble det endelig bryllupsfest og
skoene kunne sparkes av under bordet.











Omgivelsene på hotellet var helt nydelige og personalet gjorde alt 
de kunne for at vi og gjestene våre skulle få det beste til enhver tid.
Vi hadde heller aldri fått til dette uten Eirinn. Hun har ordnet med
alle detaljer på Sardinia og funnet den beste frisøren, musikere,
blomster, kirke, overnatting og alt annet vi trengte for å skape
vår drømmedag. Det har blitt utallige mailer oss i mellom dette
året som har gått og hun var også tilstede på selve dagen for
å kvalitetsikre alt.

Man føler seg litt utenfor seg selv på en slik dag
og det er godt vi har alle bildene i etterkant.
Jeg er helt forelska i stedet, lyset og alle de fine menneskene.
Kan sitte å drømme meg bort i bildene igjen og igjen.
Det blir definitivt ikke siste gang vi reiser til Sardinia.
Jeg har alltid vært spaniafrelst, men nå overgår jammen all
den gode maten vi spiste på Sardinia. For ikke å snakke om de
nydelige strendene som ligger nedover hele kysten.

Vil du ha noen til å skreddersy en reise for deg,
så hjelper Eirinn til med dette også.
Sjekk ut siden hennes her.
 









onsdag 22. oktober 2014

Deilig bananbrød

Må bare dele denne gode oppskriften med dere på bananbrød.
Ganske sunt, veldig enkelt og kjempegodt! Vi har mumset i oss to
skiver hver her til kvelds med masse meierismør på. Det er godt det!




  • 3 egg
  • 2-3 ss honning
  • 60 g smeltet smør
  • 3 moste overmodne bananer
  • 1ts vaniljepulver
  • 1ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 4,5 dl mandelmel (eller bare finkvernede mandler som jeg brukte)
Alt blandes sammen og helles i en bakepapirkledd brødform.
Stekes på 175 g i 40-45 min.
 
 
(har brukt paleoliv sin som utgangspunkt) 
 
 
Ha en god kveld!:)
 







tirsdag 21. oktober 2014

Deilig middag fra Adams matkasse

Anbefaler alle som ikke har testet Adams matkasse enda, å gjøre det. 
Det er så deilig å slippe å tenke middagsplanlegging, vri hodet for å finne på noe nytt og spennende, og ikke minst slippe handlinga. Man kan ha matkasse annenhver uke f.eks, 
slik som vi har, en uke i md, eller hver uke. 
Alt etter hva som passer best.
Råvarene er ofte hva lokale produsenter og det er høy kvalitet på produktene, 
noe som er veldig viktig for oss.

   

Igår var det spareribs på menyen, 
med couscous, blomkål og romanesco.
Og en deilig paprikasaus, som til og med barna likte.
Elsker at alle sausene lages fra bunnen av og at det
er veldig varierte retter.

Klikk deg inn her for å prøve du også!
Du vil ikke angre.



Sponset innlegg.











tirsdag 14. oktober 2014

Høststyling

Kastanjer, høstgult løv og norske epler.
Det er duket for høstbord.







 Vi plukket kastanjer, jeg borret hull i dem og jenta mi tredde de
på ståltråden. Det ble serviettringer og en krans før hun var lei
og heller ville bake eplekake.
Mens kaka enda var varm snek jeg meg ut med kameraet mitt
og fikk gjort det jeg syns er aller mest gøy. Da det siste bildet 
var tatt åpnet himmelen seg og jeg fikk redda kamera og eplekake
i siste liten. 

Eplekake med en smak av høstregn.









fredag 10. oktober 2014

En gammel postsekk

Iblant får jeg akutt behov for å bytte ut litt ting her hjemme,
og det er heldigvis ikke så mye som skal til. 
En tur på bruktbutikken, et nytt putetrekk eller en bukett blomster gjør susen. 
Her om dagen var jeg veldig lei putene på slagbenken
og dro i vei for å bytte en bryllupsgave. 
Det er ikke ofte jeg er innom interiørbutikker, tror det eller ei, 
men når jeg først tar en tur da er det mye jeg har lyst på. 
Og denne butikken hadde begynt å ta
inn gamle møbler også, i tillegg til alt som er lagd i gammel stil.
De hadde flere ting fra Jeanne d'Arc Living 
 og det er unike ting som det bare finnes en av hver av.
Jeg fant en gammel postsekk og tenkte den ville bli fin som ryggpute på slagbenken. 
Fylte den med to kulefiberputer og ble knallfornøyd.



 Jeg har fått en etterlengtet beskjed i dag,
og er både lettet og glad.
Så selvom heimen er full av basillusker,
skal vi nok kose oss litt ekstra nå i helga. 


Håper dere får en solrik og avslappende høsthelg.







onsdag 8. oktober 2014

Grove kanelsnurrer

Jeg er klar over med at det er mye matprat her for tida, 
men når man sitter inne under pleddet er det godt med noe å knaske på:-)
Også har jeg litt mer tid til å eksprimentere på kjøkkenet om dagen, 
både med og uten barn. Vi rører mye i grytene sammen og det er alltid en som lurer på 
om vi ikke skal bake noe. Men lets face it; 
jeg har ikke godt av det og tåler både hvetedeig og sukker veldig dårlig. Og når man stadig har lyst på noe godt og liker å kose seg med god samvittighet, blir det ofte sjokoladekake med søtpotet eller mousse av avocado og bær. Ganske enkelt, fullt av næring 
og faktisk veldig veldig godt. Så næringsrikt at man kan ta seg et kakestykke til frokost til og med!



Idag testet jeg sukkerfrie kanelsnurrer med havregryn og rug.
Var veldig spent på om de små ville like dem, men de gikk ned 
på høykant etter middagen. Storesøster lurte bare på hvorfor jeg
hadde lagd så få..

 

  • 110 gram grovt økologisk rugmel (ca 2 dl)
  • 90 gram havregryn eller havremel (ca 2 dl)
  • 50 gram sukrin gold eller annen søtning (ca 0,5 dl)
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 30 gram lett margarin - rett fra kjøleskapet
  • 250 gram mager kesam
Sett stekeovnen på 225 grader.
Bruk gjerne en kjøkkemaskin hvis du har til å blande sammen deigen 
slik at alt blir blandet fort sammen. 
Bland de tørre ingrediensene. Tilsett smør og kesam, og bland godt sammen på høy hastighet.
Strø litt fullkornsmel utover kjøkkenbenken. Legg deigklumpen på benken og strø litt mer mel over. Trykk deigen litt ned og vend noen ganger. 
Bruk en kjevle til å kjevle ut deigen. 
Lag kanelsnurrer og stek i 12-15 min.

Oppskrift fant jeg hos inspirerende Bakekona.