søndag 27. oktober 2013

Det er ikke så mye som skal til...

for å spre litt godfølelse i ett hjem med en haug sjuklinger.
Nå har alle fire vært igjennom feber og høstforkjølelse
og matlysten har ikke vært på topp de siste dagene.
Da er det godt med lukten av nystekt bakverk og smaken av smør
som smelter på et varmt rundstykke.
Prøvde meg fram med en ny oppskrift og rundstykkene gikk ned
på høykant. Til og med jeg som ikke spiser brødmat til vanlig,
syns disse var kjempegode, og i tillegg næringsrike.






































 Og når jeg ser hvor fort gjort det er,
hvor glade mine kjære blir
og hvor næringsrikt det er i forhold til ferdigkjøpt,
tenker jeg at jeg absolutt burde gjøre det oftere...
så får vi se hvor lenge det blir til neste gang ;)

  • 4 dl havremelk (annen melk), lunken
  • 2,5 dl vann, lunkent
  • 1 pose tørrgjær
  • 400 gram grovt, sammalt speltmel
  • 400 gram fint speltmel
  • 150 gram chiafrø
  • 1,5 ts grovt havsalt
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 egg, sammenvispet (til pensling)

 Lages som vanlig gjærdeig, og heves i en times tid.
Jeg pleier å sette bollen oppe på varmeovnen på full guffe,
spelt trenger litt ekstra varmehjelp. Trilles ut og etterheves en
halvtime, før de stekes på 220 g i 12-15 min.
Jeg tar det veldig på slump her, og bruker alltid mer væske og mindre mel. 
Hater tørt bakverk..da er det bedre å ha i litt mer mel når man ruller ut syns jeg.
Chiafrø er helt overlegne på næring! Men du kan bruke linfrø osv.







 God søndagskveld!








6 kommentarer:

Pink lady sa...

De ser deilige ut, takk for tips og oppskrift :)

God bedring til dere alle :)

Bohemian Princess sa...

Det så godt ut, lite som topper nybakt :-)

Den første løvetann sa...

Så deilig ut!
Jeg og heier på hjemmebakt :)

Ønsker deg og dine en fin uke!

Klem
Ingrid

Humphrey sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Humphrey sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hos Jorunn sa...

Mmmm...disse så fristende ut, Lise! Jeg skal prøve oppskriften din:)
Håper familien er på bedringens vei.

Ha en fortsatt fin uke!
Klem fra Jorunn