tirsdag 6. mai 2014

Eltefritt surdeigsbrød

Så var jeg på surdeigskjøret da og det er jo ganske spennende å
ha en levende liten deigklump i kjøleskapet som må mates en gang i uka:-) Deilig å kjenne at kroppen tåler dette brødet, også har jeg enda mer å variere med til frokost.
Dette er andre gang jeg baker surdeigsbrød og nå testet jeg en eltefri oppskrift som ble stekt i jerngryta i ovnen. Skorpa ble crispy og brødet var ikke så surt som det forrige.
























 Jeg har brukt denne oppskriften, hvis det frister å prøve.

Skulle ønske noen hadde en surdeigsstarter å dele med meg,
da jeg holdt på med mine mislykkede forsøk,
så jeg deler gjerne av min, hvis noen vil ha en avlegger.
Går fint ann å sende surdeig i posten.












4 kommentarer:

Maris Kuuda sa...

Jeg kan sende deg litt tørket surdeig hvis du vil? Tar bare litt tid å tørke :) Tror det er større sannsynlighet at den overlever transporten da.

Jatte sa...

Artig!! så veldig godt ut da :D

Ha en finfin Onsdag,
Klemmer

Marit Bekkevold Skoglund sa...

Så søtt saltkar du har på benken din. Disse gamle rosemønsterne er ¨
bare så skjønne. Nydelig detalj på benken det der. Jeg er en uforbederlig kjøkken nostalgiker og slike flotte detaljer får jeg med meg. Nydelig.
Klem fra Marit

Rosehagen sa...

Nydelige bilder;) Surdeigsbrød må prøves. For tiden går det i kornblandinger og gresk yoghurt her. Hvordan går det med den hjemmelagde yoghurten din? Jeg er så spent på den ;)

Klem fra Ann-Mari