søndag 19. januar 2014

Om å fange en stemning

Debatten går for fullt i blogglandia om dagen.
Har bloggerne blitt for like eller er vi alle særegne og spesielle?
For meg spiller det ikke så stor rolle om det er den samme lysestaken som går igjen på de ti bloggene jeg klikker innom den dagen, så lenge en av dem fanger interessen min. Og interessen blir
fanget når jeg liker stemningen i bildet, situasjonen det er tatt av
og hvilken følelse det vekker i meg. Bloggerne tar jo sjeldent kun bilde av lysestaken ene og alene. Det er hele personligheten i bildet som er unik hos hver enkelt. Ingen har det samme hjemmet, familien eller sjelen i huset. Alt dette spiller inn i et bilde,
og de bildene som er tatt av gode fotografer som har klart å fange
noe helt spesielt, de rører ved meg. 
For meg som ikke aner hva som er trendy og som elsker ting med sjel og slitasje, er det så klart ekstra inspirerende å titte innom de
bloggene som er flinke på gjenbruk. Men jeg finner glede i mange blogger jeg, selvom de ikke har lik smak som meg. For meg handler det mest om at det er hjemmekoselig og at jeg får godfølelsen av å se på bildene.Kanelboller bakt av to små, søte venninner gir hvertfall meg den
rette godfølelsen. Og det er nesten sånn at man kan kjenne lukta når man titter på bilder av hjemmebakst syns jeg.
Håper alle fortsetter å blogge i 2014 også. Både de som har de samme putene og stolene, og de som er helt unike. For bloggene er jo et utløp for kreativitet og et sted man finner inspirasjon, og da er det vel heller ikke så rart om flere har de samme tingene.
Jeg heier på at dette året blir et stemningensår!!!8 kommentarer:

Camillas Lantliv sa...

Eeeendelig kommer jeg inn på å kommentere!!! Utrolig bra skrevet.
Håper folk fortsetter å blogge, uansett hvordan debatten går akkurat da;). Klem fineste Lisemor

Lindas Lille Leilighet sa...

Jeg må ærlig innrømme at jeg er en av dem som har gått litt lei..selvfølgelig ikke av deg, du er en av dem som er unik og fanger den stemningen du skriver om:) selv har jeg ikke blogget på en god stund. .delvis livet, delvis uinspirert om dagen:p Men jeg er en smule lei av å se hvor "over seg" alle blir av den samme vasen, lysestaken, lysekrona..osv...Kanskje det er mest fordi jeg føler det er blitt mer design-press enn da jeg kom på banen for 3 år siden..som du sier har det mye med hvordan man har det eller rundt seg også. Og jeg skal ikle pårope meg en unik stil. Og påvirket av andre blir jo selvfølgelig jeg også.. Føler bare at mange kun kopierer det som er kult og in, istedenfor det man faktisk liker og trives med. Og dermed bare forsterker dette bruk og kast samfunnet vi lever i. For det meste er forbigående... Nei, hvordan skal jeg runde dette av:p Alle må gjøre sin greie, og da får det være likt eller unikt..bare kanskje tenke seg litt om hvooorfooor man måååå ha akkurat den tingen der! ;)

fru. Lærum sa...

må si meg enig med Lindas lille leilighet.....jeg mistet litt av gløden av å blogge, for jeg har skjelden noe som er "in"...og mange bloggere kopierer hverandre uten å ha sin egen greie, men dem om det!
jeg liker å komme innom hos deg, for her er det saker som er vel verdt å titte på ....og ikke alle andre har ....ting med sjel <3
ble fristet av disse bollene, men er på lavkarbo om dagen , og det funker .....vil fortsette :-)

nydelige bildet ....fikk stemningen :-)

klem tone

Hulda sa...

Ser også at det er færre som blogger nå, men jeg tror ikke bare at det handler om at det du sier her, men også at en del bruker instagram stadig mer. Men, det er jo så artig å ta bilder, så inspirerende å se på andres blogger, men får man lite respons blir det jo kjedelig etterhvert.


Jeg likte så godt disse bildene, de fanger stemningen i bakinga, og så fint med murveggen og tulipanene. Likte spesielt godt det siste bildet, ei flott vinkling på det.

Jeg er helt enig med deg når det gjelder å ta bilder av ting, f.eks en lysestake, eller ei krukke. Man tar ikke bilde av bare det, men av rommet og stemninga rundt. Det er det som inspirerer og gir stemning. For det er vel stemninga vi alle vil få fram i bildene våre. Stå på og blogg i vei. Vi må stå sammen vi som enda blogger. :))

Har en drøm sa...

Enig, stemningen er det viktigste, ikke nødvendigvis om det er moteting eller gamle ting som er i interiøret:) Ofte er det jo en god blanding:))

Hos deg er det i allefall alltid herlig stemning, skikkelig kos ♥

Og de bollene så himmelske ut!!

Signes sammensurium sa...

Herlig stemning i bildene dine, jeg er nokså fersk i bloggland og håper flere kommer til å fortsette å blogge! Så hyggelig og masse fin inspirasjon og hente.
Ha en fortsatt fin onsdag!
Hilsen Signe.

Tante Titti sa...

Flott skrevet!! Det er stemningen i bildene og den gode følelsen som fenger meg. Men så er da også min stil helt på jordet når det kommer til trender og moter, og det gjelder vel også for de fleste bloggene jeg følger. Koser meg med stemningen i bildene dine, og kan virkelig kjenne den herlige duften av herlig nybakt helt hit.
Ønsker deg en riktig god helg!
Titti-klem

ralfefarfars paradis sa...

Jeg synes stemning er veldig viktig, og kanskje er det enklere å lage god stemning i den litt landlige stilen? Det blir gjerne ikke så lun stemning i den mer sort/hvite/minimalistiske stilen..og det blir fortere mye mer likt også synes jeg. Når jeg er inne på bloggen din så trenger jeg ikke lure å hvilket hus jeg har kommet inn i- men det gjør jeg av og til hos andre bloggere. Masse god stemning hos deg i alle fall;)