mandag 7. juli 2014

Vimmerby-verdt å få med seg

Her kommer tredje og siste Vimmerbyinnlegg for denne gang.
Håper dere som spurte har fått litt inspo og at flere av dere kanskje har lyst til  å ta dere en tur. Vet det er mye mer å oppleve der som ikke vi rakk også. Også er det et skikkelig fredelig sted å feriere med høy kosefaktor. Nydelige kafeer overalt, så man bør ikke være redd for bikiniformen der..


Bildene over er fra Katthult og der filmene om Emil ble spilt inn.
Det var stas å løpe rundt på tunet der lille Ida og Emil også har løpt. Titte innom snickerboa og teste senga i Alfreds hus, som det siste bildet er fra. 


 Bildene under er fra Astrid Lindgrens verden og det Katthult de har bygd opp der. Veldig flott der også, med kuer som gresser rundt huset der Emil og familien bor. Åkere med poteter og salat,
skuespillere som leker med barna og en Emil som sjarmerte de to småjentene vi hadde med helt i senk. Kunne de tatt han med seg hjem så hadde de gjort det, der de fnisete hang på han som små klegg.


Det er ikke så mye som kreves når man reiser på tur med så små barn. Får de en is eller tre og litt plass til å løpe på så er de stort sett fornøyd. Det er en stor park og vi var der i to dager. Ruslet rundt og rakk det vi rakk....ferie er tross alt ferie og tempoet skal være lugnt.


Det siste stedet vi besøkte var der Astrid Lindgrens far vokste opp og der hun fikk inspirasjon til å skrive om Bullerbyn. 
Tre røde, små, landlige hjem med vakre hager og en kafe på låven. Der serverte de etter ryktene å dømme smålands beste ostekake.
Barna kunne hoppe i høyet og mate dyrene på gården, og vi voksne kunne ta oss en etterlengtet pust i bakken og en kaffe.

Ser at på alle diss røde gjerdene er det malt med hvitt på toppene.
Noen som vet hvorfor? Er det typisk for småland eller hele Sverige?3 kommentarer:

Lene M sa...

Tuuusen takk for nydelig inspo!
Du er så flink til å ta vakre bilder:)

Klem Lene

Anonym sa...

Wow! Så utrolig fint det ser ut overalt der. Skal def. ta en tur.
Skikkelig barndomsminner :)

Ha en flott sommer flinka!

Tove

Ingridmv sa...

Et drømmested for en som har vokst opp med Emil-filmene. Nydelige bilder du har tatt også. Dit må jeg få til en tur. :)