mandag 22. november 2010

Husmor på forsiden av VG

 Ja da var jeg der da, på førstesiden av VG,  i selskap med BB Carina, oppdrettslaksen og Rihanna. Disse tre har lagt på utallige middagsbord, hatt flere nr 1 hits og rullet over tv skjermen i beste sendetid. Jeg har min lille sukkersøte blogg, og dere lar dere både provosere og inspirere av sjokolade, ammetåke og lykkemannen. Jammen er jeg stolt, og LykkeLise bloggen skal sole seg i glansen resten av dagen.  Over 1500 treff på en dag er en ny opplevelse, så tusen takk Magne for at du ga meg stjernestatus for en dag.


Men nå over til mer seriøse saker; Husmorskolen. 
Læreren har desverre vært syk de siste ukene, og vi ligger etter pensum. Men med så flinke og lærevillige elever som dere jenter, skal vi nok komme oss a jour ganske kjapt.
Nå har det seg sånn at mange karrierekvinner der ute har revet seg i håret etter forrige husmorinnlegg. Om det er mangelen på kjærlighet eller en forkjærlighet for Fjordland, det vet jeg ikke. Men de misliker tydeligvis sterkt at noen av oss baker, vasker og liker å dulle og dalle med interiør, mann og barn. En norsk dame anno 2010 burde visst vite bedre, ta på seg røde strømper og brenne bh'en. 
Dem om det.


Om man har stor familie, er singel, arbeidsløs, tynn, tjukk, er hvit eller grønn så er det vel en ting som kjennetegner oss alle, og det er at vi vil bruke tiden vår på det vi liker.
Og heldigvis så finns det enkle løsninger for de som ikke kan bake, eller ikke har tid til å bake eller rett og slett hater å bake. Med noen små, enkle grep kan du imponere svigermor med deilige kaker mens du blogger og twitter på engang.


Kjøp ett ferdig sukkerbrød, hell på noen dråper (eller mer, spørs hvor mye du vil imponere svigers) av din favorittlikør (Baileys funker fint), la en tre liter med f.eks pistasjis smelte litt på benken. Legg sukkerbrødet i en kakeform, og hell isen over når den har blitt litt myk. Sett den inn i fryseren igjen, og vips har du en flott iskake. Pynt med bær på toppen ved servering. Garantert suksess.
 Det var gjort unna på under fem min. Da har du fortsatt litt tid på å fikse hjemmet før svigers kommer. Fei alle interiørblader, sokker og gamle vinflasker under sofaen. (de ser ikke under der uansett) Demp belysningen og tenn noen lys, da ser det rent og koselig ut. Spray ett par dusjer med favorittparfymen din rundt i huset, og tørk av alle speiler med litt Jif spray. Da er mye gjort, og selv karrierekvinner rekker det. Alle tror du har vært hjemme å vasket og bakt hele dagen, og det liker generasjonen før oss. 

"Det bor nok en liten husmorspire i oss alle."

Neste time kommer til å ta for seg hvordan man får skapt juleglede med enkle løsninger, uten å ha svart belte i krumkakebaking. Så heng med!
Har du lyst på ett flott skilt, så klikk  HER


post signature

21 kommentarer:

Hegeslilleboble sa...

Gratulerer som kjendis!!!! Så kjekt.

Flott tips om iskake- det skal jeg jammen gjøre en gang! Hørtes jo kjempedigg ut. Ellers synes jeg husmorskolen din er veldig festlig og fin- du skriver godt!

Ha en fin kveld.

Bustenellik sa...

Gratulerer som kjendis! Så moro :-)
Takk for nyttig tips :-)
Busteklem fra en som gjeeeerne skulle vært fulltidshusmor ;-)

Li/Småtingene sa...

Leksjonen er lest, notater er tatt; får se om det blir noen kollokviegruppe etterhvert... ;-)

Føler meg foreløpig rede for eksamen - dette skal da til og med jeg klare!

Herlig innlegg. Og gratulerer med så mange besøkende! Kult!

Mie sa...

hihihi! du er toppen! har ikke sett avisforsiden din, men det er helt fabelaktig gøy at du har blitt kjendis. ;) skal følge ivrig med på husmorskolen fremover, venter på tips om hvordan på magisk vis trylle vekk haugene med klær i heimen, noen tips? *♥* Klem fra Mie

About me: Em sa...

Likte verkeleg bloggen din. Leggjer deg til på bloglovin :)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

He he jeg må jaggu le Lise....Magne kan være flat i fleisen nå:)
Festlig innlegg...og du skriver veldig bra:)den iskake oppskriften var jaggu ikke dum...må prøve en gang....
kos det snuppa....
eddaKlemmer

Mona sa...

Så bra tips...enig, det må være høyt under taket husmor eller ikke husmor...klem og god uke

Ellen - la bella vita sa...

Oi gratulerer!! Så moro!! :)
Og en Fredrikstad blogger må jeg jo følge siden jeg er der i fra selv ;)

Klem Ellen

Har en drøm... sa...

God morgen kjendisen:)

Og takk for at husmorlæreren vår er tilbake, mange gode tips i dag... spesielt denne iskaken - den er super for meg som hater og bake annet enn gjærbakst:)

Have a nice day!

Klem Line

Astrid sa...

Det er altså der jeg fjør det feil!!
;det er ingen ting under sofaen min, men desto mer over alt ellers... Takk for tipset! ;-)

Takk for kommentar tilbake hos meg. Og utrolig hyggelig at du la deg til som følger hos meg! :-) Ble kjempe glad! :-)
Håper du og alle andre får en kjempeflott dag videre! :-)

Martilie sa...

Så herlig, nyt kjendistilværelsen :)

Elsker husmortipsene - og dette er jo intet mindre enn genialt.. Imponerer både svigermor og andre..

Ønsker deg en super duper dag!

Klem fra Tove

Hjertedrømmer sa...

Liker bloggen din veldig godt! Jeg er ganske fersk i denne bloggeverden, så har litt å sette meg inn i. Har lagt meg til som følger hos deg :-)
Hilsen Nina :-)

Magne D. Antonsen sa...

Bare hyggelig at folk finner bloggen din gjennom VG. Jeg tar gjerne i mot tips om gode blogger som kan være aktuelle for Lesernes VG. Send tips til magnea@vg.no

Elin sa...

Grattis som kjendi:)

Så herlig ett innlegg:) Er så glad jeg fant bloggen din:)

Ha en fin dag:)

Klem Ea

Alle oss sa...

Ha,

Så det er hit man må for å bli suksess full karrierrekvinne og baker? Hit skal jeg jammen komme oftere ! Takk for tips :)

Og gratulerer med kjendisstatus!

Ha en flott dag.

Jennys fire vegger sa...

Happy 15 minutes of fame! :-D Morro!
Takk for tipset om den iskaken altså, DET skal ihvertfall prøves ut! Kanskje til og med jeg klarer den. :o)

Skal det være treff 1. desember?? Hvor og når?? Hvem arrangerer? 8-åringen rir den dagen, og jeg har en hockeyskolen to tend to, men kanskje jeg får delegert bort noe... :o)

Ha en fin dag videre!
Klem Jenny

mammalykkelig sa...

Gratulerer med kjendisstatusen! Så moro :)

Jeg har ikke fått sagt takk for invitasjon til bloggtreff enda, det hadde vært kjempekoselig å vært med, men bekkenet mitt har det best hjemme på sofan for tiden så jeg håper det kommer nye treff snart som jeg kan bli med på :)

klem

Lilliannes verden sa...

Hjelpe meg! Du er i utgangspuntet ein fersk bloggar. Og allereie er du på førstesida til VG!! Det seier berre ein ting: Du er ein superbloggar! :) Oppdaterer ofte, skriver utruleg bra og har inpirerande bilder :)
Kleeem til søta <3

Smykkas sa...

Håper kjendisstatusen blir en stor fornøyelse i lang tid.

Det er et flott innlegg du har skrevet. Hver enkelt må få bestemme hvordan tiden skal disponeres.

Klem

Elisabeth, innerst i veien sa...

Fantastisk iskaketips, takk for den!

Frk:Twil sa...

Hei vennen..

Jeg har gått glipp av mye her inne.. Hallo?! KJendis, VG! Nett eller papir.. Blir jo bare rå nysgjerrig da. Også ser jeg jo at innlegget er fra mandag og jeg er super treg! BUHU!
Så moro med sååå mange besøkende.. Du er kul!!!!!

hihi!

Håper alt er bra hos deg?!
Her går det unna for tiden, akkurat nå lager jeg tapas til 20stk. Tar tiiiid innimellom to barn og andre plikter! zzzz.. hihi! Klem klem