søndag 23. september 2012

Tanker fra en barselseng

Det er noen stunder i livet som kommer med en garanti av lykke.
Stunder som oppstår på f.eks julaften, når man har bursdag,
den dagen man gifter seg eller størst av alt, den dagen man får treffe barnet sitt for første gang.
Da man ser inn i de små søkende øynene er man garantert lykkelig, og man vet at man aldri blir den samme igjen. Barn kommer med en lykkegaranti som ikke noe annet kan måle seg med.
En ubeskrivelig varme, omsorg og kjærlighet brer seg ut i hele kroppen og man er klar for å kjempe all verdens kamper for dette lille underet som har kommet til verden.
Med ett nytt liv voksende i magen følger også mange forventninger og tanker. Hvem er det som gjemmer seg i magen. Hvilke drømmer har du og vil livet være snilt med deg. 
Alt dette har min kjære og jeg snakket om flere ganger, mens vi har strøket på magen og gledet oss til å bli kjent med den lille.
Månedene har gått. Gleden og forventningene har steget for hver dag, hvert spark.
Termindagen kom, men lille i magen lot vente på seg. Jeg var tung og lite mobil, utålmodig, lei og ville møte lillebror fortest mulig.
Dagene fram til overtidskontroll sneglet seg avgårde, og gleden var stor da også legen var enig i at baby burde få komme ut av magen nå. Det var også litt skummelt for nå hadde jeg plutselig et tidspunkt å forholde meg til og fødselen ville ikke komme overraskende på slik som sist gang.
Det var tøffe tak allerede fra første stund, riene tok seg fort opp etter at de tok vannet og var sterke. Men det tok tid og var en tøff kamp både for meg og lille. Jeg følte at det var noe galt og at jeg ikke hadde flere krefter igjen til å få han ut.
Men så kom han da, rett før jeg var i ferd med å gi opp. Vår store, flotte gutt, som allerede har klart å endre hele vår verden til et bedre sted å være. Han var litt preget av den tøffe kampen vi sammen hadde kjempet, men han kom seg raskt og fikk fargen tilbake.
Men pusten hans var altfor rask og han bare skrek og skrek,
og fant ikke roen på brystet.
Jeg ville at noen skulle hjelpe den lille skatten vår, men legen lot vente på seg og jordmor mente han bare hadde startvansker.
Men da han hadde hyperventilert i to timer, kom endelig barnelegen og da var bekymringen stor hos oss. 
Vi ble ikke akkurat mer beroliget da legen nevnte masse ting som kunne feile han, men la også til at vi måtte holde alle muligheter åpne. 
Så bestemte hun seg for å ta han med til intensiven og her er noen minutter borte for meg. Jeg vet bare at jeg småløp etter med et pledd rundt meg, fortsatt full av adrenalin etter fødselen. 
Da han lå på benken og ble tatt røntgen av og stukket overalt, 
tenkte jeg at dette er så feil. Vi skulle jo lagt tett sammen nå vi tre,
blitt kjent med han og snusa inn deilig babylukt. 
Da sto tårene og tankene begynte å kverne. Skulle jeg miste gutten min? Ingen av de hvitkledde kunne svare meg på hverken det ene
eller det andre, for de visste ikke de heller...
Å oppleve redselen for å miste barnet sitt eller angsten for å ikke vite hva som feiler det, det unner jeg ingen.
Selvom det heldigvis ikke var noe alvorlig for vår lille,
er det mange som daglig kjemper en kamp sammen med barnet sitt
og vi så mange tøffe mennesker de dagene vi var på intensiven. 
Livet blir satt veldig i perspektiv og man opplever hvor skjørt livet er, og at man faktisk ikke har noen garanti for lykke...
Vår lille Samuel Johan ble behandlet for TTN eller våte lunger, og en mulig infeksjon i kroppen. Men timene var lange før legene kunne si at vi ikke trengte å bekymre oss og at dette mest sannsynlig ville gå helt fint. Og dagene etter fødselen var ikke enkle... å ligge på barsel alene, uten barnet sitt er ikke lett og det meste av tiden tilbragte jeg ved siden av senga hans på intensiven. Mange tårer ble felt, men damene som jobber der er fantastiske
og jeg sender dem alle gode tanker fra bunnen av mitt hjertet.
Hadde aldri kommet gjennom disse dagene uten omsorgen og forståelsen de viste oss, og jeg er evig takknemlig for den gode
behandlingen han fikk.
Sender også en god varm klem til alle dere som har ringt,
sendt meldinger på mobil, facebook og instagram,
og delt vår bekymring og vist en endeløs godhet.
Føler meg virkelig heldig som har så mange flotte mennesker rundt meg som bryr seg så mye, og verden er faktisk ikke et så ille sted for barna våre å vokse opp likevel. Jeg setter stor pris på alle gode ord og beklager at jeg ikke har hatt tid eller overskudd til å svare dere alle. Gleder meg til å vise fram vår vakre gutt og til å treffe dere alle sånn litt etter litt...
Nå er det hverdagsliv som gjelder og nyte hvert sekund sammen med mine kjære. Jeg er så heldig som nå har to gode, nydelige barn. Livet kunne ikke vært mer fullkomment. 
 Trøtt og sliten,
men så utrolig lykkelig over at lillebror er kvitt de fleste slanger og nåler, og at storesøster endelig får komme på besøk.


Samuel Johan.
f. 18.09.12.
4630 g og 54 cm.

 40 kommentarer:

Bondekjerringa sa...

Gratulerer så mye med lillebror! En sterk historie du deler, som heldigvis endte godt. Kos dere i tiden framover! Varme klemmer herfra

boNord sa...

Åh, så ufattelig godt å lese det går bra. Tårer i øynene, det er jo under 1 år siden minste vår kom og var preget etter en tøff fødsel. Dager og perioder i livet man aldri glemmer. Tankene, følelsene, ALT!
Nyt dagene med dine vakre. Du er tøff!
Varme tanker og klemmer <3

Lise

Solveig (Svingenslillehus) sa...

Åååå endelig kom han... Så fine dere er.. En sterk og rørende histiorie, Så godt å lese at alt er bra nå ♥♥♥ Nyt tiden sammen og bli kjent med hverandre, Nyt hvert øyeblikk ♥ Gratulerer som tobarnsmamma ♥ Klem fra meg ♥

Franske drømmer sa...

<3 <3 <3
Har tenkt masse på dere om dagen, og er glad det gikk så bra tross startvansker. Det setter ting i perspektiv når slikt skjer... <3

Nyt tiden fremover masse!
Klemmer

MissMette sa...

Hei skjønne Lise :)
Sterk og rørende ღ
godt å høre at alt
er bra nå ღ Jeg har
tenkt mye på deg ღ
Kos deg og nyt dagene
og øyeblikkene, og
gratulerer så mye ღ
- stor klem fra meg...

Jatte sa...

Gratulerer med lillegutt, godt alt står bra til♥

Ha en fin ny uke,
klem jatte♥

elinAnita (eddas) sa...

Hei...
ja kan levende forestille meg den angsten dere hadde,godt at det ikke var noe alvorlig.
Han ser riktig fin ut der han ligger,og riktig stor var han og:)
Kos dere masse fremover.
Ja en får stadig påminnelser om at livet er fryktelig så skjørt....
Stor klem til deg...

Hanne Margrete sa...

Gratulere såå mye med den nydelige gutten! Var sterkt å lese historien din, men det gleder meg å høre at det går bra! Ta vare på dagene og hverandre<3
Klem fra Hanne:-)

Har en drøm... sa...

Gratulerer så masse med den skjønne lille gutten Lise ♥
Og så glad jeg er for at alt gikk bra!! Kjente det gikk et grøss gjennom meg da jeg leste historien... for noen timer og dager dere har haatt, huff...

Men nå må dere bare NYTE ♥

A K sa...

Åh, kjære deg! Først må jeg jo gratulere med gutten :)

Det går kaldt nedoverover ryggen av å lese dette. Jeg har selv kjent på fortvilelsen over å "miste" ett barn, i hvertfall tankene om at man står ivenfor å miste det. Vår mellomste jente ble erklært klinisk død i 7 minutter under setefødsel som endte med flere komplikasjoner. Rett på NFI og vurdering om å sende henne til Ullevål. Ikke visste vi om hun ville overleve, ikke visste vi om hun ville få varige men av starten. Det skjer heldigvis mirakler, de små er beintøffe i starten av livet og vi har i dag en helt frisk (litt for frisk til tider. Hehe) 3,5 åring i full fart her i heimen :)

Jeg er sikker på at gutten deres også får tatt igjen den tøffe starten med masse kos hos mamma, pappa og storesøster nå i ettertid av de dramatiske dagene!

Kos dere masse med nyfødttiden!

God klem

Anonym sa...

Heia Lise.
Gratulerer masse. :)) Dette var sterkt å lese men takk og lov for at det endte bra. Nyydelig bilde. :))
Gode klemmer fra Mette.

Mette, FjellroMantikk ♥ sa...

Nydeleg og sterkt skrive Lise.Er so glad for at det går bra med lillegutt♥Masse lykke til vidare alle fire:)
Herleg bilde av deg og barna♥

Klem frå Mette.

HusmorDronninga sa...

Å nydelige deg! Så sterkt og flott skrevet!
Det er bra det gikk fint og at prinsen viste seg sterk og modig!
Nydelige er dere, og man kan jo bli babysyk av mindre :)
Nyt tida og familien din!

Klem fra
Kjersti

Anonym sa...

Sitter her med tårer i augene,så utruligt bra at alt gjekk bra og at du og gutten kunne få komme heim:)
Så nydelig bilde og gratulerer så masse:))
God klem fra Lillian

Potrina sa...

Gratulerer så uendelig mye!! De er bare helt nydelige de barna deres *smelt*

utrolig sterk opplevelse dere måtte gjennomgå i starten av livet til samuel, godt å høre at alt har stabilisert seg. Koooos deg i denne dyrebare tiden :)

Mona Christin sa...

Hei Lise.

En sterk historie og jeg kan ikke engang forestille meg hvor tøft dere har hatt det. Men heldigvis har det gått bra. Har tenkt mye på deg i dagene etter fødsel og takk til deg som deler din historie. Det var beroligende.

Du verden for en stor og nydelig gutt dere har fått. Nyt tiden og den herlige babylukten.

Stor klem Mona C

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

Så bra at det nå er overstått og at alt går bra.

Jeg kjenner igjen hvordan du har hatt det disse dagene, for min yngste sønn ble født med en infeksjon i kroppen. Han ble blåere og blåere og pustet fortere og fortere etter fødselen, og ble i hu og hast kjørt på barneklinikken bare 2 timer gammel.
Utrolig tøft å se hva den lille kroppen skulle gjennom av prøver og undersøkelser...
Husker godt hvor redd jeg var for at det skulle gå galt.

Men alt har gått bra med han siden, og han er i dag en stor og sterk 22 åring, som bare fikk en litt vanskelig start på livet :)

Ønsker dere alt godt med den lille tøffingen som allerede har måttet kjempe for livet. Det er i motgang en blir sterkere, så dette blir nok en fighter skal du se :)))

Fine mandagsklemmer til deg og prinsen !!

KLEM
Heidi

Monica fra Moxas Univers sa...

Gratulerer så mye som tobarnsmamma! Så godt det er å lese at alt går bra. Jeg skjønte at noe var galt på fb, så jeg har fulgt med i kulissene og hatt dere masse i tankene ♥

Nyt småbarnstiden for alt den er verdt.. brått sender du lille Samuel på skolen.. DET går så FORT!

Ha en flott høstuke :) Koselig å trille turer i vakkert høstvær :)

Masse klemmer fra Monica

Maria sa...

Hei! Gratulere med babyen. Han kom samme dag som mitt første barnebarn... og på selveste nasjonaldagen i Chile, mitt land.
Lykketil med livet, bloggen din er bare nydelig og du skriver meget bra!. Klem.

♥ Netta ♥ sa...

For en herlig liten prins dere har fått - gratulerer så masse! En baby er virkelig lykke, det er noe spesielt med lukten, lydene og smilet til disse herlige små menneskene.

Kos deg masse med den lille!

Klem
Netta

ELIN sa...

Først og fremst gratulerer med en stor og flott liten prins! Harde fødsler vet jeg alt om, og gråt ebn liten skvett hodt alt heldigvis endte ger nå. Godt. Masse lykke til videre. KOs dere maks. Klemmer fra Elin

Hannes favoritter sa...

Hei vennen! Så godt at det gikk bra! Må si jeg felte en tåre av å lese om den tøffe starten hans! Nydelig bilde av dere tre! Mange klemmer og ♥gratulasjoner fra Hanne

am design sa...

Hjertelig til lykke med den nydelige gutten. sitter med en klump i halsen etter og ha lest innlegget ditt!
Dere fikk en tøff start med lillegutt. Men så godt at det gikk bra! Nå må dere kose dere og bli kjent med hverandre. Det er en magisk tid når en familie på 3 blir til 4!

Kos deg masse!
klem fra Anne-Marit

victoria (huset i byen) sa...

Gratulerer så masse med lille prinsen, har tenkt på deg, men ikke vært innom min eller noen sine blogger på over 2 mnd, så var spent på å titte innom nå, sterk historie du forteller, men så utrolig bra at det endte godt....
Rart det der hvordan mammahjertet fungerer at vi bare kan føle det på oss om noe er galt... Håper dere nyter dagene og koser dere masse.... klem victoria

Livets drøm/Eva Elisabeth sa...

Gratulerer så mye med lillebror.
Godt å høre at alt står bra til med hjerteknuseren deres. Kos dere fremover. klem

Barbros lille verden sa...

Å, jeg får helt frysninger. Jeg er så glad for at det går bra! Gratulerer så masse med nydelig lillegutt :)
Klem fra Barbro

Jijji sa...

Så koselig bilde!
Gratulerer så masse med den lille prinsen! Godt å høre at det gikk bra til slutt.

Ønsker dere en herlig bli-kjent-tid sammen!
Klem fra Jijji

Elin sa...

Gratulerer så mye med gutten...å takk og lov for at alt gikk bra:-) kos dere masse masse:-)

Klemmer Ea

Christine sa...

Gratulera kjempe masse med lillebror. Ein fin og stor gutt :)

Godt å høyra at da går bra. Slike start vanskar set ting litt i perspektiv. Da e ikkje alltid prisgitt at da går bra..etter å hatt to tøffe og harde fødsla der de fort kunne tippa "feil veg", er eg glad for at tredjemann blei tatt m keiseersnitt..

Ønskjer deko gode og fine daga. Nyt tide og bli kjent :)

Gode klemma frå Christine

Hos Jorunn sa...

Hei Lise! Gratulerer så mye med en skjønn gutt, så nydelige dere er allesammen på bildet. Jeg er så glad for å lese at alt har gått bra selv om det startet veldig dramatisk. Har vært gjennom noe lignende selv, men heldigvis så gikk det bra hos oss også. Kos dere masse i tiden fremover!! Stor klem fra Jorunn

Herman Grans ♥ sa...

Gratulerer så masse! Han er nyyydelig søt :) Godt å høre at det gjekk bra til slutt. Klem fra Grete

parfums sa...

so nice blog i love it .
Parfum pas cher

Lithe sa...

Gratulerer med et lite vindunder <3
Ønsker dere alt godt :o)

Klem

Størstepia sa...

For et rørende og flott skrevet innlegg snuppa!!
Så vondt at den første tiden ble slik:(
Håper at dere koser dere hjemme nå, og at en slik start får dere til å sette ennå mere pris på de herlige barna dere har!!
Gleder meg til å stikke innom på barselsbesøk. Når det passer for deg altså:-)
Stor klem fra Kjersti

Mari sa...

Nydelig bilde <3 Gratulerer så mye med lille:) Venter en liten gutt selv om bare en uke:) Å man er så spendt,utrolig sterkt å lese historien din. Utrolig godt at alt gikk så bra, kos dere med tiden fremover <3 varme klemmer Mari

Thing sa...

For en sterk historie!
Dramatisk! Men så glad for at det endte bra! =]
Vi var selv fire uker på intensiven,
og det er så flotte mennesker som jobber der. Og så mange skjebner!

Nyt den nyfødte! Tenker på dere ♥

God helg! KLEM

susan`s side sa...

Uff, dette var tøffe tak. Ønsker dere alt godt

parfums sa...

so nice blog . i like it .
Parfum pas cher

Irene sa...

Gratulerer så mye til dere. Lykken i livet å bli kjent med et nytt menneske :-)
Hilsen Irene

Bygdeidyll sa...

Jeg kom inn på bloggen din via Moxas Univers, og ble helt fengslet av tankene du delte med oss.
Fikk tårer i øynene av historien din og det var veldig godt å lese at alt nå går bra. Hadde en liknende opplevelse for halvannet år siden. Da gikk det også bra.

Lykke til som tobarnsmamma! Barn er den største gaven!

Jeg vil gjerne følge deg på bloggen din! Besøk meg gjerne ;)

Klem <3