onsdag 8. oktober 2014

Grove kanelsnurrer

Jeg er klar over med at det er mye matprat her for tida, 
men når man sitter inne under pleddet er det godt med noe å knaske på:-)
Også har jeg litt mer tid til å eksprimentere på kjøkkenet om dagen, 
både med og uten barn. Vi rører mye i grytene sammen og det er alltid en som lurer på 
om vi ikke skal bake noe. Men lets face it; 
jeg har ikke godt av det og tåler både hvetedeig og sukker veldig dårlig. Og når man stadig har lyst på noe godt og liker å kose seg med god samvittighet, blir det ofte sjokoladekake med søtpotet eller mousse av avocado og bær. Ganske enkelt, fullt av næring 
og faktisk veldig veldig godt. Så næringsrikt at man kan ta seg et kakestykke til frokost til og med!



Idag testet jeg sukkerfrie kanelsnurrer med havregryn og rug.
Var veldig spent på om de små ville like dem, men de gikk ned 
på høykant etter middagen. Storesøster lurte bare på hvorfor jeg
hadde lagd så få..

 

  • 110 gram grovt økologisk rugmel (ca 2 dl)
  • 90 gram havregryn eller havremel (ca 2 dl)
  • 50 gram sukrin gold eller annen søtning (ca 0,5 dl)
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 30 gram lett margarin - rett fra kjøleskapet
  • 250 gram mager kesam
Sett stekeovnen på 225 grader.
Bruk gjerne en kjøkkemaskin hvis du har til å blande sammen deigen 
slik at alt blir blandet fort sammen. 
Bland de tørre ingrediensene. Tilsett smør og kesam, og bland godt sammen på høy hastighet.
Strø litt fullkornsmel utover kjøkkenbenken. Legg deigklumpen på benken og strø litt mer mel over. Trykk deigen litt ned og vend noen ganger. 
Bruk en kjevle til å kjevle ut deigen. 
Lag kanelsnurrer og stek i 12-15 min.

Oppskrift fant jeg hos inspirerende Bakekona.










4 kommentarer:

Rosehagen sa...

De så gode ut;)Denne vil jeg også prøve;) Jeg er også glad i noe godt, så i dag ble det sjokolade etter middagen. Lurer på om jeg må ha en søtsakfri periode igjen. Holdt meg fra jul til påske enda jeg satt her med ødelagt fot ;)
Nydelige bilde i dag og i innlegget under;) Flink du er;)

Fin høstuke videre;)

Klem fra Ann-Mari

Unknown sa...

Mmmm, grove kanelsnurrer er sikkert digg ♥ Så flink du er Lise:)

angie sa...

danke für das rezept und die tollen bilder, liebe grüße von angie

Jatte sa...

Så spennende, denne må jeg teste en dag :D

Ha en fin helg - og bli gjerne med på give awayen min, trekkes idag :))