tirsdag 21. desember 2010

En gave fra hjertet ♥

Jeg skal ikke skryte på meg 7 slag i år, men hadde jeg bakt så mye så hadde vi hatt kaker til fellesferien.. det går svært lite sånt her i huset, og jeg syns bakingen er mer moro enn spisingen. Men jeg har fått to slag av snille mamma, også har jeg bakt Biscotti. Enklere og godere småkaker finnes ikke, og enkelt det passer bra i en hektisk førjulstid.


 De tradisjonelle julekakene er det som regel så mye kjevling, trykking og jobb med, så det får de med bedre tid ta seg av. Og nå som vi har fått vår egen familie er det koselig å skape sine egne tradisjoner. Selvom man tar med seg mye fra barndommen, er det også fint å skape nye minner med egne barn. Lykkeliten skjønner nok ikke så mye av julestyret enda, men pakkekalender, strømpe og julegaver må hun jo ha. 


Har du også lyst til å skape dine egne italienske juletradisjoner finner du en fabelaktig oppskrift på Biscotti HER. I mange Biscottioppskrifter står det at de skal stekes to ganger, men her slipper du unna med bare en gang. 
Mer tid til kos..


Årets innpakking er også godt igang, og det blir gråpapir også i år. Pakkelapper kjøpte jeg i Gøteborg, også har de fine stempelesker på Chlas til bare 169,-. Inneholder fire farger og store og små bokstaver.


Trenger litt øvelse med stempelet ser jeg..
men hjemmelagd er jo veldig koselig da.


Den kjedeligste innpakningen er pappeskene fra kjede klesbutikkene... da er det bedre å legge litt jobb i det, så er jeg sikker på at de som får gaven blir enda mer glad.


Det er jo ikke verdien av gaven som teller, men tanken bak og gleden som ligger i å gi bort en gave som kommer fra hjertet.
Smilet fra den som får gaven, er mer verdt enn noe annet.


Denne julen har det vært lite stress faktisk, 
og jeg blir litt stressa av det kjenner jeg. Er det noe jeg har glemt? Men i år skal vi ikke være her hjemme på julaften, så det er sikkert derfor jeg er rolig. Gleder meg så til den første jula med Lykkeliten, se reaksjonen hennes når nissen kommer og selvfølgelig til all den gode maten.

Vet ikke hvor mye jeg rekker å blogge før den store dagen, derfor vil jeg ønske dere en riktig god jul. Ta vare på de dere er glade i og nyt julefreden. Prøv å ikke stress, men ta deg heller en kopp gløgg og hør på en fin julesang.
Jul er kos, kjærlighet, tid for tradisjoner og ettertanke.
Nyt hvert eneste sekund sammen med dine kjære.
 

post signature

20 kommentarer:

Lykkeliten sa...

Biscotti har jeg lyst å prøve, så den oppskriften skal jeg ta vare på og prøve:) Her også bakes det mest for å bake, men heldigvis er mannfolket og ungene glad i (noen) kaker, så det går unna;) Gaver i gråpapir er lekkert. Har pakket inn i det i år jeg også, men dessverre ikke så koselige lapper som du hadde! De var skikkelig stilig:)

Deilig å feire jul vekke, da er det lettere å senke skuldrene. Her er jeg bare redd for at det er NOE vi har glemt, eller at noe skal gå skjeis...

Håper dere har noen fortryllende juledager, med masse kos:)
Klem

tove sa...

Bare innom for å ønske deg og dine en fredfull julefeiring.
Går i ett om dagen så det blir liten tid til bloggen
Ha en fin kveld
Klem Tove

Hasigamas mamma sa...

Kjekt og viktig å lage sine egne tradisjoner! Kakene så veldig gode ut :)
Vil ønske deg ei flott og avslappende jul sammen med dine kjære!
Klem
Lise

FruLisa sa...

Jeg har også stemplene du har, men jeg ga opp - det ble speilvendt osv. Men når jeg ser på dine nå var de jo kjempefine. Kanksje jeg skal gi det et forsøk igjen. Gavene er pakket inn, så jeg får stempe på noe anna.

Koselig innlegg:-)

Riktig god jul til deg & din lille familie♥

klem Lisa

minishabby sa...

Er det ikke deilig å være så lite stressa før jul?:)
Her har det også blitt bakt lite i forhold til hvor mye jeg pleier å bake. Men det er litt sånn som deg. Kosen er bakinga så glemmer jeg å at vi skal spise dem også;)
Håper dere får en fin jul.
Nisseklem fra meg!

Anonym sa...

Hei.
Så koselig innlegg.Har ikke prøvd de kakene der,men kanskje hvis jeg får tid. Riktig god jul til deg og dine vennen.
*Juleklem*

Fro (Idyll på landet...) sa...

Så koselige julegaver du har laget! :)

Titter innom for å ønske deg og dine ei riktig god jul! :)

Klem

Datt sa...

Nydelige stempelkort! Hmmm, kanskje jeg også skulle prøvd der, skriver som en gris... :P

pippilotta sa...

Mmm de såg gode ut, må nok prøve ut den oppskriften eg gang:)
Ønsker deg en fin Jul♥

Størstepia sa...

Er så enig med deg - bakingen er mer moro enn selve kakespisingen. Her blir det også stort sett liggende, så jeg ender som regel bare opp med pepperkaker. Har lyst å prøve meg på noen flere etterhvert, men kanskje ikke de gode gamle. Enig i at man kan starte sine egne tradisjoner - mye mer moro det:-)

Så flotte pakker du lager. I år har jeg prøvd å komme meg litt ned i til-og-fra-kort-bunken, og prøvd å bruke opp så mange som mulig av de lappene jeg har hatt i en evighet...
Men det var et kjempegodt tips med sånne stempler på Clas O! Det skal jeg prøve neste år:-)

Ha en herlig jul!
Klem fra størstepia

Har en drøm... sa...

Mmmm Biscotti`ne dine så digge ut;)) Kanskje jeg skal prøve meg på slike?
Vi har bakt pepperkaker, thats it!
Ungene har jo aldri tid til og bli med og jeg gidder ikke bake alene... nemlig slik her som hos dere, blir ikke spist så mye av disse småkakene;)

Men i morgen skal vi prøve og få tid til og lage pepperkakehus, serinakaker og litt konfekt ♥ Og kasnkje litt gjærbakst, det går unna her;)

Nydelig med pakker med litt hjemmelaget sjarme syns jeg... pakkene dine var kjempefine og det stempelsettet fra Chlas skal jeg jammen meg se etter, takk for tips:)

Ha en herlig juletid dere og Lise, senk skuldrene og nyyyt dagene ♥ Og jeg gleder meg og til blogging i 2011;) Og ja, tenk om vi hadde fått til et bloggetreff - kult!

Juleklemmer;)

Englehagen sa...

Her har det vært lite baking untatt sjokolade coockies som jeg har gitt bort og brente mandler som naboene fikk. Jeg skal være hos mamma og pappa hele jula så regner med å få litt kaker der. Hjemmelagede lapper er alltid koselig.Lager alltid mine egne jeg da,i år kjøpte jeg håndlaget papir som jeg lagde av.Er ekstra koselig å gå bort når man har lagt litt av sjela si i det. Kos dere masse i jula og nyt høytiden sammen:) Klem

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Ja..kunne tenkt meg og prøve og bake biscotti....
Ønsker deg og dine en kjempekoselig jul...
klem klem

Martilie sa...

Mmmmmm. Biscotti er bare såå godt :)
Kjempekoselig gaveide..

Nyt innspurten og ha en riktig flott julefeiring med dine kjære!

Varme klemmer til deg

Elin sa...

Ønsker deg og dine en riktig god jul også:)
Kos dere masse i jula:)

Juleklemmer Ea

tante fiolett sa...

Så flotte pakker!! Helt enig med du, tanken og gleden bak det å gi bort noe som er det viktigste:) Lite stress her i heimen også, men som du nevner, det har sikkert litt med åp gjøre at man skal bort på julaften;)
Riktig GOD JUL:)
Mange klemmer fra Jeanette

Camilla sa...

Ønsker deg og familien en riktig god jul, håper dere får en koselig feiring.

Juleklem fra meg, Camilla.

Mona Christin sa...

Hei snuppis.

Flotte gaver du har pakket inn. Visste ikke at de hadde så fine stempler på CO. Øvelse gjør mester, men jeg likte at de var litt "nybegynner-aktig". Selv har jeg tydd til Dymo, også fra CO. Liker at enkle grep gir effekt.

Jeg har faktisk ikke bakt i år. Har fått 3 slag fra andre som har bakt. Men som du sier, for mye kaker blir bare liggende til fellesferien. Huff... Det er lenge til.

Blir det sesongbillett på dere neste år, eller? Vi skal ha, men vet ikke hvor enda.

Ha en fin julefeiring hvis vi ikke blogges innen.

Juleklem fra Mona C

Gry sa...

Mmmm... Det ser deilig ut Lise! Nydelige pakker og julestemning hos deg. Og ja, en kan kjenne litt på stresset ja... Mye å huske på... ;)

Tusen takk for alle gode ord og hilsner i året som har gått. Jeg ønsker deg og dine en riktig god jul, nyt dagene til fulle ♥♥♥ Varme klemmer fra meg

minishabby sa...

God jul vil jeg ønske
til fjern og til nær.
Jeg hilser familie,
og venner så kjær.

Må nyåret også
gi drømmer og tro,
på at fremtiden bringer
en tid som er go’.

Jeg ønsker med dette
en høytid så fin.
En hilsen til deg
og familien din.
Nisseklem fra meg!