fredag 10. desember 2010

Pepperkakekrise!

 Nå sitter vel hele Norges land og holder pusten... venter på at LykkeLise skal legge ut bilder av pepperkakehuset sitt.
Det er hvertfall noen interiørdamer som kanskje titter innom, og jeg tror jeg må skuffe dere...
Utgangspunktet var godt. Jeg hentet inn masse inspirasjon, spesiellt fra Den gode feen,  og jeg fikk Lykkemannen til å være arkitekt. Han målte, tegnet og klippet ut i papp. Flinke, snille mannen. Jeg kjevlet, skjærte ut og stekte.
So far, so good!


 Jeg må bare si, at å gå fra ferdig pakke som limes sammen og puttes på noen non stop, til å gjøre hele smørja sjøl, er veien lang. Må bare innse at jeg ikke er på noen gode fee nivå. Men neste jul kanskje, da er jeg bedre. Når noe lages en gang i året klarer man ikke akkurat å høste så mye erfaring. 


Etter steking og litt hvile, var det klart for pynting. Og pynting det er gøy! Når man i tillegg har funnet en fantastisk oppskrift på melisblanding (4 stivpiskede eggehviter, 1 teskje natron og masse melis blandes)
 går det som en lek. Jess! Dette her blir bra. Helt til min kjære drar på kino, og jeg som er utålmodigheten sjøl selvfølgelig må starte å lime sammen alene. At jeg aldri lærer at det er lurt å vente innimellom og ta seg god tid.


Huset sto jo noen sekunder det, før det begynte å sige fra hverandre, og jeg innså litt sent at jeg burde vente på min kjære. Det endte med masse stivnet melis og lim på veggene,
lim i øyet og jeg tror jammen jeg spiste litt lim også.


Når vi da skulle lime sammen herligheten idag, ble det jo selvsagt helt skjevt pga all den stivnede melisen på kantene, og min kjære knakk sammen i latter. Da ville jeg ikke ha mer hjelp av han, og mamma måtte komme med en hjelpende pepperkakehånd. Nå står huset, skjevt som fy, men det står.
Fra den beste vinkelen så ser det ikke så ille ut faktisk, og øvelse gjør vel mester. Utålmodigheten tok overhånd ikveld igjen, så da blir det dårlige kveldsbilder, istedenfor å vente til i morgen og få fine bilder. 


Nå skal jeg glemme det huset litt og kose meg med ett glass vin og det nye Jeanne d'Arc Living. Thank God its friday!


post signature

21 kommentarer:

Frieblonder sa...

Herlig historie! Skulle tro det var meg du snakket om, bortsett fra resultatet. For ditt ble jo pent jo!!:)
Jeg har akkurat blogget om mitt eneste pepperkakehus i historien. Til mitt/vårt forsvar hadde vi ikke Feens gode melisoppskrift. Den har jeg prøvd på årets hjerter - og vips, så ble de pene..vel og merke ikke så lekre som feens vidunderverk :)

Ønsker deg en fin helg!
hilsen frieblonder

Landlige Hjem sa...

Så fint hus, litt skakt er jo bare sjarmerende synes jeg... det er jo hjemmelaget ;))
Jeg skal ikke si hvor mitt endte i år, for *poff* det ble borte gitt.. ;))
Herlig pepperkakebake historie og den kunne faktisk vært fra meg selv *ler* ... bortsett fra at du har iallefall ett flott hus du ,))
Om det blir noe flere hus blir det ferdig her i gården.. fytti katta å arg jeg var h o h o ,))
Nyt av kvelden og denne h e r l i g e tid♥
Julekrumelureklem fra meg,
Anki

victoria (huset i byen) sa...

Ja å være utålmodig har jeg også kjent på, at noen ganger kan det nok lønne seg å vente, hadde jo en sprekt rute i veranda døra mi i min første kjøpte leilighet, da jeg ikke klarte å vente på hjelp fra min far til å henge opp liftgardin, og med en dyr lærdom i masse penger for å skifte ruta fordi jeg prøvde å henge den opp selv med alt for lang skrue.... Men det er lov å prøve ;) synes huset ser fantastisk ut, noe helt annet enn her, men også fordi det er ferdig hus, og en frøken som skal få lov å pynte det helt selv...
Ha en fin helg
klem victoria

Anonym sa...

Kjempeflott pepperkakehus,
de er finest litt skjeve. :))
Klem og god helg.

Fro (Idyll på landet...) sa...

Hihi...så morsom historie! :) Jeg synes huset ble fint, jeg! :) Alt trenger da ikke være helt perfekt for å være fint!

Ha ei god helg!
Klem

Bustenellik sa...

Det kan jo tenkes at det ser verre ut i virkeligheten, for etterhvert som jeg leste tenkte jeg at du kanskje hadde lånebilder - huset var jo så flott! Syns ikke dette er noe å tute for ;-) Pynten veier opp for alle andre eventuelle skavanker :-)
Klem

Datt sa...

Hehehe, synes det ser megalekkert ut jeg! ;)

Mona Christin sa...

Hehe... Jeg kjenner meg igjen. Tips; melisblanding er supert å pynte med, men ikke til å feste sammen. Smeltet sukker er det beste og enkleste. Det sitter garantert. Men huset ser helt nydelig ut. Du er flink til å pynte, ikke minst tålmodig. Herlig.

KLEM Mona C

Ellemell sa...

Synes det ble veldig fint jeg!
har ikke laget mitt eget hus jeg heller, bare sånn ferdig monter pakke!

så kanskje, kanskje! har man tid?
vi får se!

god helg til deg!
klem ellemell

Mie sa...

Tror du orange er ille? Min første studentbolig hadde BRUNT baderomsmøblement. Både vask, do og badekar var DRITlekkert.. -not! På den annen side, det hadde passet perfekt å lage en ruDOlf dekorasjon på den doen...hihi ;) og du, det pepperkakehuset ditt er faktisk veldig fint. *♥*

♥ Monica ♥ sa...

Pepperkakehus skal være skjevt og skakt og sjarmerende, noe jeg synes ditt virkelig er. Elsker det ♥
Ha en fortreffelig lørdag.
Klem.

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Men må bare si at det ser da riktig flott ut...du har all grunn til og være fornøyd:)Dette hadde ikke jeg fått til..
kos deg snuppa..
eddaKlemmer

tante fiolett sa...

Hahaha, artig da!!! og huset ble da flott syns jeg!! Her i huset går vi for ferdigbakt hus på rimi;) ja stemmer det, tålmodighetsmangel her også;)
God lørdagskveld til alle i lykkehjemmet:)
Klemmer fra Jeanette

Fossestua sa...

Hihi, huff da :) Ser frustrasjonen, men jeg synes det ble veldig fint jeg! Og angående lim.....ta en titt innom meg..har en historie om lim i øret,knis ;)
God helg!
Klem fra Lise

Frk:Twil sa...

Haha!!!!

Kjenner meg veeeeldig igjken i den utålmodigheten. det er grusomt å måtte vente! Innimellom går det slettes ikke an!!!

Vi skal "bygge" eget hus i år. Jeg har store ambisjoner om bringebærdropsvinduer og det hele.. MEN jeg har bestemt meg for å jukse i år.:! Det blir LIM for å sette det sammen, orker ikke at det siger og jeg blir halvsprø!

Huset ditt ble jo super lekkert. Jeg satt og lette etter hvor du hadde lånt bildene fra men det var jo dine.. SUPRE! Så lekkert pyntet med melis.. TÅlmodig på den fronten ja!! hihi! KLem

Tove `blogg verden sa...

Ble forfær når jeg leste slutten- at det var dette huset du prater om ; ) Var jo døds lekkert : D
Klem Tove

Frøken H sa...

Hehe! Morsom historie, men huset ble jo virkelig lekkert da! :) Om det er litt skjevt er det jo bare sjarmerende! ;) Så koselig at du ville være med på giveaway hos meg! :) Ha en fin helg!

klem Frøken H

Annveig - Det lille Rom sa...

lo høyt her jeg satt i stua alene etter å ha strevd i en time med granbargirlender i trappeoppgangen..UTÅLMODIG..istedetfor å vente til imorgen når en er uthvilt..så etter en i gang etter å ha kommet hjem fra sent besøk mens ungene tar sitt kveldsbad..jada..godt mannen i huset holdt øye med ungene og ikke stod og så på meg..jeg synes pepperkakehuset ditt er aldeles NYDELIG..herlig pyntet og dekorert med en detaljert hånd..gi deg en klapp på skulderen du!! skjevt er bare sjarmen det..pepperkakehus skal være sånn(vi endte opp med en ganske så skjev pipe for mannen i huset klarte å lime den helt feil sammen.dog..det ble pepperkakehus)

KLemmer

Hasigamas mamma sa...

Her i heimen er det far og barna som lager pepperkakehus... jeg bidrar med litt pynting. Det er nok! :) Eiger ikke tålmodighet til pirkerier!
Og jeg må si, hvis det var ditt hus du viste bilder av, så ble jeg jaggu imponert! Så jo helt fantastisk ut, Lise!
Takk for fine, støttende ord hos meg! Det satt jeg pris på!
Ha ei fortsatt fin helg, og ei fin førjulstid!
klem
Lise

Lise sa...

Hola preciosa!!

Que casa de pan de jengibre
muy bonita!! :D jejeje ;)

Seriøst!! Hvordan har du klart å pynte så flott!? Jeg ender alltid opp med at melisen flyter ut for meg.. Men tror nok jeg prøver din oppskrift på melisblanding i år! :)

Que tengas un bueno dia, Lise :)

Abrazos!

Marthe sa...

Fantastisk! Jeg syns pepperkakehuset ble kjempepent! Det har ikke blitt laget hus her i heimen i år. Jeg har nok med å få opp det ordentlige huset vårt;)

Kjempefin blogg du har! la meg til og følger deg videre på ferden.

Marthe