søndag 5. desember 2010

Ut å stjele juletrær

Idag har det ikke vært så kaldt som de siste dagene, og jeg kunne endelig ta med Lykkeliten en tur ut. Masse snø på bakken var veldig fascinerende å ta på for ei lita ei, som aldri hadde sett noe så rart før. Enda rarere var det når mamma røska og dro i små juletrær, og heldigvis var det ingen som så oss da. Kanskje det ikke er lov å drive å dra opp små, søte juletrær med roten..ikke vet jeg..men det er nok en del interiørdamer som er ute på juletrejakt om dagen vil jeg tro..


 Jeg må nok ut flere ganger også, for de drysser ganske fort inne... Kanskje det er lurere å plante de i jord, enn å sette de i vann? Noen av dere som har erfaring med det?


Nå er jeg som kjent ikke så glad i den røde nissejula, men denne fjøsnissen kommer trofast på besøk hver jul. Det er en av få nisser jeg husker farmor og farfar hadde da jeg var liten, så den er det morsomt å ta fram. Lykkeliten får helt latterkrampe hver gang hun ser den, så kanskje han hvisker noe lurt som jeg ikke hører.. Uansett funker det bra hvis hun sutrer, da henter vi bare nissen og smilet er på plass igjen.


 Det er alltid godt med noe varmt i koppen når man kommer inn igjen, og det går mye gløgg, te, kaffe og kakao om dagen. Måtte jo selvsagt prøve denne hvite gløggen som det står om overalt i år, og den var annerledes men med god julesmak.


Vi har også hatt en liten fotosession her idag, for å prøve å få produsert årets julekort. Men når mamma sier sitt stille på lammeskinnet, med englevingene på ryggen og SMIIIIL, så gjør vi akkurat motsatt! Sitte stille i mer enn fem sekunder er ikke lett når man klør i rumpa. Men det ble bilder til slutt, i nissekjole med en appelsin i hånda.. og moronissen ved siden av. Da satt smilet løst. Ønsker dere gode som er innom en avslappende
2. adventssøndag. Nyt den med noe varmt i koppen.
post signature

19 kommentarer:

(eddas) sa...

Halloisen...nei det og dra opp små juletrær er vel kanskje ikke lov...ikke vet jeg men...men vi må jo ha de:):)
Den hvite gløggen er jeg spent på...hvor har du kjøpt den???Så stor hun er blitt litja:):)
kos deg snupp..
eddaKlememr

♥ Monica ♥ sa...

Så lenge du ikke river opp trær i plantefelt tror jeg ikke noen sier noe på det lille tyveriet ditt....hehe. Stemningsfullt ble det iallefall ♥
Hvit gløgg har jeg og lest mye om i det siste. Må prøve å lage det en av dagene. Ha en fin kveld. Klem.

Fro (Idyll på landet...) sa...

Så spennende med hvit gløgg! Det må jeg prøve.

Har hatt noen runder med kamera for å få julekortbilder her i huset også - og her er det ikke bare en som skal sitte stille og smile akkurat i rette øyeblikk - det er to!!! Hihi...

Klem

Prinsessen paa erten sa...

Hehe, et juletre her og der skader vel ingen :) :)

Bustenellik sa...

Hei :-) Så koselige julebilder! Når det gjelder trærne, har du husket på å avklimatisere dem? Dersom du tar dem rett fra -10 ute og inn i stua, så får de litt sjokk. Sett dem på et kaldt rom eller noe litt først, så de gradvis venner seg til varmere strøk ;-)
Hvit gløgg? Det var noe nytt! Spennende saker som må prøves :-) Nå krysser jeg bare fingrene for at jeg kommer meg på bena til tirsdag. Gleder meg :D
Ha en fin kveld! Klem

Smykkas sa...

Så flott og stemningsfullt du har pyntet.

Det er nok ikke lov å ruske opp små juletrær, så der har jeg ingen erfaring med hva som er best.

Nisser finnes det ikke her i heimen, heller. Engler og hjerter er mine favoritter.

Klem

Fossestua sa...

Heldigvis kan vi "stjele" små juletrær i egen skog :)
Er ikke så mange nisser her i huset heller, men jeg har en gammel keramikknisse ikke ulik din, som jeg er veldig glad i. Den får derimot ikke flytte inn i stua før på lillejulaften :)
Klem fra Lise

Unknown sa...

Jeg vil og ha småtrær!
Det er jo så herlig, men sikkert ikke lov, tjihi ♥
Så herlig at fjøsnissen og vesla er blitt så gode venner:)

Tipper det ble koselige julekortbilder jeg:)

Ha en herlig, ny uke!

Klem Line

Englehagen sa...

Hvit gløgg hørtes godt ut ja:)
Ikke så lett å få til bilder slik man vil,kan tenke meg det er vanskelig med sånne små englebarn.Jeg sliter med å få mitt firbeinte barn til å sitte stille og se inn i kamera så julekort prosjektet har jeg gitt opp for lengst. Koselig med sånne små juletrær,kan tenke meg de trives bedre i jord enn i vann inne.Klem

Yvonne sa...

hehe skjønt bildet det siste der hehe godt å høre det er flere som har slike skumle planer som å røske med seg noen små juletrær hehe jeg har ikke fått gjort det ennå... men tenkte å gjøre det en kveld jeg går alene tur med hunden hehe den forbrytelsen haha jeg tenkte å plante de i jord... men vet ikke hva som er smartes... har ikke gjort det før... veldig søt fjøsnisse da!

mammaKine sa...

Det nederste bildet var nydelig. Håper du har hatt en fin 2. søndag i advent. Klem fra Kine.

Jennys fire vegger sa...

Herlige bilder! :o) Og jeg kjenner meg veldig godt igjen i beskrivelsen av photoshooten. :-D Ikke lett det der, nei!

Ønsker deg en finfin uke.
Klem Jenny

Franske drømmer sa...

Herlig innlegg! ♥
Det er vel ikke så lett å rive opp trærne med rota nå når all den snøen har kommet..? Jeg rakk ikke å finne meg noen små juletrær før tæla`n og snøen kom, men håpet er kanskje ikke ute? ;)

Herlige innlegg herfra de siste dagene :-) fantastiske bilder!!

Stor klem!

Mie fra Mies Mirakler sa...

Kjenner godt igjen det med julekortmotivet som stikker av midt i fotosession, been there, done that for å si det sånn..hihi!

Nydelig bilde av nissen og gløgg med pepperkakehjerter *♥*

Behindabluedoor sa...

Hei Lise!

Tror ikke skogen merker det om du tar med deg et tre eller to *smiler*
Koselig innlegg.
Jeg liker også godt noe varmt i koppen. Det går mye i julete fra apoteket om dagen..herlig!!
Ha en fin fin uke.
Klemmer

Anonym sa...

Tror ikke det gjør noe at man nasker med seg litt fra naturen av og til hihi. Det er jo nok å ta av.
Kjempefint ble det. :)
Klem:) og god uke.

ELIN sa...

Visste ikke at jeg drev og kommenterte på bloggen til en tyv hi hi :) Det går nok bra. trr jeg skal ta meg en tur selv, men heldigvis kjenner vi noen som har skog. Herlige bilder som vanlig, og hvit gløgg har jeg faktisk aldri hørt om før.Lille engelen var nydelig. Klemmer fra Elin

Datt sa...

Jasså, en liten tyv...?? Har ikke hatt juletre før jeg, så jeg har ingen råd... Hehe... Men søte er de! :D Kanskje i år... :)

Anonym sa...

Juhuu !!!
Så moro at du har anbefalt meg - Tusen Takk!!! Skikkelig hyggelig!

Så bra hestebildet endelig har kommet din veg! Ser skikkelig gammelt ut:-)

Herlig bilde av snuppis!!! Ganske slitsomt m sånne barne photoshoots!! Phu! Vi har fått tatt bilde idag etter mye om og men! Da jeg herjet og Sa regler med veldig tøyse stemme fikk jeg full oppmeksomhet ... Ble en smule varm kan du si!!

Er så kos at både du og Anette har nye og samarbeidsvillige maskiner! Jippi!!!! Stor klem fra frk Twil