søndag 8. mars 2015

Dulche de leche

I gårsdagens Fredrikstad blad kommer jeg med tips til
hjemmelagde gaver. Noe enkelt du kan lage å ta med bort
til en venninne eller noen i familien. Hjemmelagde gaver
ligger det jo litt ekstra kjærlighet og omtanke bak, 
og er veldig koselige å både gi og få.
Kjenner du en som er glad i det søte, er dulche de leche
en perfekt gave. Utrolig enkelt å lage og veldig godt!




Det er karamellisert melk som smaker fantastisk godt 
 på is, brødskiva eller havregrøten. Smaken minner om HaPå. 
 Søker man på nettet så finner man også mange oppskrifter på kaker 
hvor dette er brukt som glasur. 
Først må du få kjøpt en boks med kondensert melk. 
Velassorterte butikker har det i bakehylla si, 
og også noen helsekostbutikker selger det. 
Det er ikke det samme med vikingmelk, 
da den ikke inneholder sukker. Legg så boksen i 
 en kjele med vann og kok opp. En liten del av boksen skal hele 
 tiden stikke opp av vannet, ellers kan den eksplodere. Husk å fyll 
 på nytt vann innimellom. Så skal den koke i alt fra 2-4 timer. 2 
 timer hvis du vil ha en flytende saus til is. Koker du i fire timer blir
 det som fudge og man må skjære den ut av boksen. Min kokte i 2,5
 timer og den ble akkurat som pålegget HaPå.



Lykke til! :-)
 







2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmmm DET skal jeg prøve:-)

Unknown sa...

Ååå, mmm, det så og hørtes veldig godt ut ♡ Du er så flink!!

Ha en fin kveld:)