I gårsdagens Fredrikstad blad kommer jeg med tips til
hjemmelagde gaver. Noe enkelt du kan lage å ta med bort
til en venninne eller noen i familien. Hjemmelagde gaver
ligger det jo litt ekstra kjærlighet og omtanke bak,
og er veldig koselige å både gi og få.
Kjenner du en som er glad i det søte, er dulche de leche
en perfekt gave. Utrolig enkelt å lage og veldig godt!
Det er
karamellisert melk som smaker fantastisk godt
på is, brødskiva eller
havregrøten. Smaken minner om HaPå.
Søker man på nettet
så finner man også mange oppskrifter på kaker
hvor dette er brukt som glasur.
Først må du få kjøpt en boks med kondensert melk.
Velassorterte butikker har
det i bakehylla si,
og også noen helsekostbutikker selger det.
Det er ikke det
samme med vikingmelk,
da den ikke inneholder sukker. Legg så boksen i
en kjele
med vann og kok opp. En liten del av boksen skal hele
tiden stikke opp av
vannet, ellers kan den eksplodere. Husk å fyll
på nytt vann innimellom. Så skal
den koke i alt fra 2-4 timer. 2
timer hvis du vil ha en flytende saus til is.
Koker du i fire timer blir
det som fudge og man må skjære den ut av boksen. Min
kokte i 2,5
timer og den ble akkurat som pålegget HaPå.
Lykke til! :-)
2 kommentarer:
Mmmmm DET skal jeg prøve:-)
Ååå, mmm, det så og hørtes veldig godt ut ♡ Du er så flink!!
Ha en fin kveld:)
Legg inn en kommentar