tirsdag 19. april 2011

Hvordan tørke hortensia?

Man kan vel finne svar på det meste på nettet, og jeg skjønner ikke åssen jeg skulle klart meg uten...Det blir brukt flittig til alt fra "hvordan få sukkerbrødet høyt" til "hva gjør man med en sur mann" og "sovevaner for baby". Det står mye på nett som man ikke finner i leksikon.. Men nå har jeg lett og lett etter "hvordan tørke en hortensia". Men den har tydeligvis for vane å tørke selv, for jeg får bare tips om hvordan den ikke skal tørke... Hmmm...

 Jeg ser jo så mange flotte hortensiakvister som står tørket i en vase rundt på bloggene deres. Men jeg finner ingen beskrivelse på hvordan man får de pene. De skal ikke henges opp ned tror jeg? Bare stå uten vann i en vase?Jeg har som nevnt tidligere langt i fra grønne fingre, så tips mottas med takk. Skal sies at denne hortensiaen har stått lenge, men nå begynner den å skrante litt og jeg hadde lyst til å prøve å tørke noen blomster.

 


 Jeg er i gledesrus her enda, etter at FFK banka RBK igår. Flinke flinke guttane! Nå skal jeg ta fatt på min venn moppen, mens lykkeliten tar luren sin. På tide at hybelkaninene flytter ut nå til påske, og gjør plass til påskeharen isteden.

Ønsker dere flotte påskedager hvor enn dere er...
post signature

17 kommentarer:

To Ju Mama sa...

http://www.countryliving.com/outdoor/gardening/drying-hydrangeas-0907?click=main_sr

=) dette må jeg og prøve, ha en nydelig dag =)

Mamsens hus sa...

Nå håper jeg noen kan hjelpe deg, for det kunne jeg tenke meg å prøve også. :)
Ha en fin dag videre og riktig god påske!
Klem

Ann-Kristin sa...

Hortensiaproblmet ditt kan jeg nok ikke hjelpe med, men en påskehilsen kommer selvsagt! GLEDESRUS, ja! det var virkelig morsomt å være på stadioen i går!! Ha en kjempefin påske! klem !!

ingjerd sa...

Jeg henger hortensia kvistene opp-ned i en trå på et sted hvor den ikke blir utsatt for sterk sollys.

Har en drøm... sa...

Kan ikke hjelpe deg med Hortensiaen desverre, jeg har ikke peiling... men enig med deg, de er kjempefine når de er tørket riktig;)
Håper du får svar da, så kan du delel med oss... hihi... og vips så stod det på internett det og;))

Gratulerer med seieren over RBK ja, det er knallkult! Tipper det var veldig greit og være FFK supporter i går;))
Vi (VIF) klarte ikke Lillestrøm engang, så er nok ikke helt i slaget enda, men, det kommer, bare vent, hahah;))

Klem Line

mays lille verden sa...

Det er ikke alle hortensiar som egner seg til tørking, men de som egner seg godt er de man får kjøpt på høsten. De er mye fastere i blomsten en de man får kjøpt nå. Da kan de tørke av seg selv i en vase eller henges opp.

God påske!

Henriettes hus sa...

Håper du har fått svar på hortensia tørkingen. Jeg har desverre ingen gode råd å gi deg.

Nydelige bilder du har lagt ut. Har du brukt konditorfarge for å farge eggene ? Jeg brukte det i helgen når vi skulle ha egg. De jeg tok rødt i ble herlige og rosa, men der jeg tok blått, skjedde det INGENTING..... Brukte du MYE blått i isåfall? Eller brukte du noe annet ?

Superkos blogg du har, kjempekjekt å titte innom hver dag.

Ha en finfin tirsdagskveld.

Klem Henriette

Auroras hjem... sa...

Hei hei ! Pleier bare la de stå uten vann. Har ikke prøvd med den hortensiaen man kjøper i butikkene nå. Kanskje de er litt tynne i blomstene. Tørker hver høst fra hortensiaene i min egen hage. De er noe mer robust enn dem man kjøper i butikken. Du får plante en i ute dersom du har muligheten. Anbefales de er bare så vakre :) Klem Merete

Hanne Margrete sa...

Ingen gode råd fra meg desverre.. Vil bare si at jeg koste meg med å se på bildene dine! Såå fine farger, og hortensia er min favorittblomst:)

God påske videre, klem fra Hanne:)

Mona Christin sa...

Hei.

Ja, snakk om lykkerus. Jeg har akkurat landa. Dette var veldig moro. Og for et vær. Jeg tok ikke på meg jakka før etter pausa. Var du der, forresten?

Ang hortensia så aner jeg ikke. Mine har akkurat gått i søpla. Blomstene blir helt brune, enda de ikke har stått i sola. Men de holdt i over 2 måneder. Wow...

Klem Mona C

Mie sa...

mitt stalltips når man ikke finner svar på norsk søking i google, er å søke på det samme oversatt til engelsk... så da fant jeg denne siden bla. http://gardening.about.com/od/craftsanddecor/ss/Dried_Hydrangea.htm Håper den er til hjelp :) *♥*

Monica sa...

Hei på deg. Kan glede deg med å fortelle at du har vunnet den lille linbrikken i trekningen inne på bloggen min. Vet ikke helt hvordan andre har brukt å gjøre dette, men kanskje du kan sende meg adressa di på mail?
Min mailadresse er: heggse@online.no

Nydelige bilder du viser i dette innlegget:))
jeg har ikke noe stalltips når det gjelder tørking av hortensiaer, men hos meg tørket de av seg selv, da jeg satte de på ei kald stue i vinter og glemte å vanne dem, og jeg synes de ble ganske OK sånn helt av seg selv. Klipte dem ned den gangen like etter jul, og det var nye skudd nederst på stilkene, og nå har de begynt å blomstre igjen. Skikkelig flaks for jeg visste ikke at det gikk an. Skal prøve å lage et innlegg en gang og vise dem fram.

God påske til deg og dine :))

Acosy home sa...

Herlig blogg.La meg som følger!
God kveld!

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

He he he jeg og mamma lo godt av kommentaren din.Ja..det var nok litt feil info...tror det er 60 g kruskakli....jeg bare slumper opp og blander til det er en passe bløt masse:)Håper du fikk det til.Her er v på Røros og tømmer hus og har funnet mange fine gamle skatter...som faller en interiørblogger for hjertet:)
Masse bokser og figgjo moccakopper i pastellfarver med gull inni pluss
kuvertaskebegra til.Vi har nå fylt en container og skal tl og vaske ned nå.
Blir nok mange bilder og innlegg av ting når jeg kommer nedover gjen:)
klemklem og kos deg

lisje astrid's husblogg sa...

Hei :)

Så vakre bilder ♥
Eg veit at Mette med bloggen Fjellro-sa lagar slike vakre kransar av hortensia..Ho kan nok hjelpe deg med dette.

http://fjellro-sa.blogspot.com/

Takk for slike kjekk inspirasjon ♥
No har eg laga marengs ;)

Takk også foe slike fine ord frå deg ♥ Du er bere så god da ♥

Nyt glade og gode påskedagar!

Klem frå Astrid

Villa Klaraberg sa...

Hei, hei! Bloggeren Lilla Blanka har skrevet litt om dette:
http://lillablanka.blogspot.com/2010/08/hortensiakrans-hydrangea-wreath.html
Hun lager nydelige kranser og også små buketter som blir hengt i en wire på kjøkkenet...det er DRITLEKKERT for å si det rett ut. Jeg har veldig lyst på en sånne små buketter selv i Sverige. Gleder meg til å se hva du finner på...det blir sikkert kjempefint!

Ønsker deg og dine en flott påske, håper dere også får flott vær. Klemmer fra Jorunn

Fru Andersen sa...

Heisann!

Hm ikke funnet noe annen info enn hvordan holde hortensian i live jeg heller;-) Min henger med blomstene hver bidige kveld, selv om jeg gjør alt jeg skal for å holde den frisk og rask. (tror jeg). Begynner å lure på om jeg har fått en "syk " en....hihi!

SÅ gode ord til mammaen din under her, og FOR noen lekre kaker! JUMJUM!

Herlig påskefri her i huset nå, desverre ingen som spiller på pianoet selv ikke jeg som faktisk har gått å tatt pianotimer i over to år.....Jaja det var bortkastede penger for mine foreldre den gangen ja....Satser på at minstejenten vil begynne å lære etterhvert, de eldste så dumt på meg da jeg la frem tilbudet om pianotimer... NOEN må vel kunne spille en stakkarslig julesang for meg etterhvert!

Påskeklemmer!